Arrenca el procés per definir i transformar la Unió de Cooperadors

“La Unió de Cooperadors esdevindrà un centre de referència a Gavà per a la innovació econòmica, el suport als emprenedors i la lluita contra l’atur”. Aquest és l’objectiu genèric que es planteja per transformar l’edifici que en els seus orígens va acollir la Unió de Cooperadors, una transformació que es concretarà a través d’un procés participatiu.

Aquest procés, els detalls del qual s’estan ultimant, arrancarà pròpiament a mitjans de gener amb diferents espais i formats, tant presencials com virtuals, per tal que sigui la ciutadania i els agents socials i econòmics de Gavà els qui defineixin els usos, programes i model de gestió d’aquest espai històric situat al cor del municipi.

El procés es desenvoluparà amb la col·laboració de l’oficina d’innovació urbana Paisaje  Transversal, que compta amb una àmplia experiència en aquest tipus d’iniciatives. Hi haurà diferents fases, la primera de les quals és la coordinació interdepartamental entre Paisaje Transversal i responsables polítics i tècnics de les diferents àrees del Ajuntament. Amb tot el material obtingut s’elaborarà un Document Marc que es presentarà públicament en poques setmanes i que recollirà tant les aportacions com la metodologia del procés.

A partir d’aquí, es definiran els espais de participació perquè la ciutadania pugui implicar-se en la definició del projecte a través de diferents accions.

Acte seguit, es crearà un grup motor amb diferents agents especialment implicats que seran els qui facin un seguiment del procés per garantir que la participació sigui oberta, i que s’implicaran en el futur desenvolupament de l’edifici. Per això s’habilitaran els espais de participació ciutadana (enquestes digitals, espais d’informació i participació en els equipaments, reunions, material expositiu, etc.), hi haurà una jornada de portes obertes a la Unió de Cooperadors, així com un taller participatiu (IMAGINACCIÓ) per definir els possibles usos i activitats de l’espai, i un altre taller anomenat GESTIONANT per intentar definir el possible model de gestió.

En la fase final, prevista pel març del 2017, s’elaborarà el document final que sintetitzi els resultats del procés participatiu: PROJECTE D’USOS I GESTIÓ DE COOPERADORS i la proposta d’identitat. Aquest document contindrà els fonaments (definició, objectius i estratègia), programació, identitat i disseny de l’espai, gestió, finançament, participació i comunicació. Aquesta documentació tindrà una presentació final oberta a la ciutadania.

 

Arranca el proceso para definir y transformar la Unió de Cooperadors

“La Unió de Cooperadors esdevindrà un centre de referència a Gavà per a la innovació econòmica, el suport als emprenedors i la lluita contra l’atur”. Este es el objetivo genérico que se plantea para transformar el edificio que en sus orígenes acogió la Unió de Cooperadors, una transformación que se concretará a través de un proceso participativo.

Este proceso, cuyos detalles se están ultimando, arrancará propiamente a mediados de enero con diferentes espacios y formatos, tanto presenciales como virtuales, con el fin de que ciudadanía y agentes sociales y económicos de Gavà sean quienes definan los usos, programas y modelo de gestión del este espacio histórico situado en el corazón de municipio.

El proceso se desarrollará con la colaboración de la oficina de innovación urbana Paisaje Transversal, que cuenta con una amplia experiencia en este tipo de iniciativas. Habrá diferentes fases, la primera de las cuales es la coordinación interdepartamental entre Paisaje Transversal  y responsables políticos y técnicos de las distintas áreas del Ayuntamiento. Con todo el material extraído se elaborará un Documento Marco que se presentará públicamente en pocas semanas y que recogerá tanto las aportaciones como la metodología del proceso.

A partir de ahí, se definirán los espacios de participación para que la ciudadanía pueda implicarse en la definición del proyecto a través de diferentes acciones.

Acto seguido, se creará un grupo motor con diferentes agentes especialmente implicados que serán quienes hagan un seguimiento del proceso para garantizar que la participación sea abierta, y que se implicarán en el futuro desarrollo del edificio. Para ello se habilitarán los espacios de participación ciudadana (encuestas digitales, espacios de información y participación en los equipamientos, reuniones, material expositivo…) , habrá una jornada de puertas abiertas en la Unió de Cooperadors, así como un taller participativo (la IMAGINACCIÓ) para definir los posibles usos y actividades del espacio, y otro taller denominado GESTIONANDO para intentar definir el posible modelo de gestión.

En la fase final, para marzo de 2017, será cuando se elabore el documento final que sintetice los resultados del proceso participativo: PROJECTE D’USOS I GESTIÓ DE COOPERADORS i proposta d’Identitat. Este documento contendrá los fundamentos (definición, objetivos y estrategia), programación, identidad y diseño del espacio, gestión, financiación, participación  y comunicación. Esta documentación tendrá una presentación final abierta  a la ciudadanía.


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s