Movent projectes

A l’entrada anterior explicàvem la dinàmica que es va desenvolupar al taller ImaginAcció celebrat el passat 11 de març. Amb aquest escrit volem fer referència als quatre projectes que es començaren a perfilar en el mateix taller i a les propostes particulars que s’han rebut fins el moment.

Pel que fa als projectes sorgits del taller ImaginAcció:

Una proposta deliciosa. És una iniciativa al voltant de la cuina i transversal a altres àmbits com els productes de proximitat, la gestió del paisatge, la restauració i la formació. La inserció social de persones amb discapacitats i altres col.lectius forma part dels seus principis, així com l’economia social i cooperativa. Aposta per un model d’autogestió. És un projecte impulsat per diferents col.lectius.

Unio de Cooperadors Gava conceptos 2

Activa’t i reactiva. És una proposta per a Unió de Cooperadors com a centre amb espais oberts i recursos que permetin les sinergies entre persones i projectes, entre el món empresarial i col.lectius, especialment els joves. S’aposta per una presència de les TICs i la comunicació, així com possibilitar recursos formatius i capacitació per a la creació de projectes innovadors.

Unio de Cooperadors Gava conceptos 4

Espai Tecno-Artesà. Un projecte que vol dignificar i revaloritzar els oficis tradicionals i encarar-los cap al futur així com descobrir de nous. Vol comptar amb espais de creació i exposició cultural i artística, espais relacionals i cooperativa de consum.

Unio de Cooperadors Gava conceptos 1

Un quart projecte que pensa en Unió de Cooperadors com a equipament autogestionat i facilitador d’iniciatives i nous enfocaments en el camp dels consumidors, agricultors, restauradors,…

Unio de Cooperadors Gava conceptos 3

Com es pot veure existeixen punts en comú en totes quatre propostes. La transversalitat és un element important, és a dir, tots es nodreixen de diferents perspectives, àmbits o disciplines (la cuina, la formació, l’ofici, el consum, les TICs,…). Aposten també per espais oberts i facilitadors de trobada i relació, entre persones, col.lectius, demandes i ofertes.

Es pot consultar l’informe del Taller ImaginAcció aquí.

A través dels canals digitals establerts, concretament via la Plataforma Gavà Participa, Gavà Decideix, s’han rebut també les següents propostes:

Articulació artística, cultural i inclusió. La cultura i les expressions artístiques com a canal per a la inserció social i laboral, la convivència i la creació de comunitat.

Observatori d’Inclusió Social i Laboral. Principalment destinat a la inserció laboral de col.lectius amb dificultats, com els joves.

Formació de professionals de la cuina i la restauració. Es tracta de formació adreçada a persones amb dificultats d’integració en la recerca d’una sortida professional.

Majordomia social i formació ocupacional per a persones amb discapacitat. Relacionat amb la formació ocupacional per a persones amb discapacitat intel.lectual, la promoció del consum de km0 i l’agricultura ecològica, l’espai de bar-restaurant, espais d’exposicions.

Aquestes dues darrers propostes estan relacionades amb els continguts que es treballen en el projecte “Una proposta deliciosa”.

El procés de participació continua obert, i obert a propostes particulars i col.lectives. Totes però han de complir amb el perfil d’Unió de Cooperadors: innovació, economia sostenible i inclusió. És a partir de tots els projectes que es definiran els usos, espais, recursos i model de gestió de l’equipament d’Unió de Cooperadors.

Què en penses?

 

 

 


One thought on “Movent projectes

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s