El Grup Impulsor de la Unió de Cooperadors amplia el seu horitzó

Els equipaments públics –els seus usos, model de gestió i de participació- requereixen un nou plantejament que respongui als reptes actuals de les ciutats i de la societat pel que fa a la cohesió i el desenvolupament sostenible.

visita medialab
Membres del Grup Impulsor de la Unió de Cooperadors en la visita a MediaLab Prado (Madrid). Foto: Unió de Cooperadors.

La Unió de Cooperadors, tal com ja es va definir en una primera fase, és una proposta innovadora perquè contempla no només la recuperació d’un edifici històric, sinó uns usos enfocats a la innovació social i econòmica, un equipament com a bé comú i una comunitat formada per usuaris i la ciutadania en general.

En aquesta segona fase es vol fer recerca i ampliar el coneixement sobre altres experiències que han iniciat o desenvolupen processos semblants i que poden servir per a concretar els programes i les formes de gestió de la UC. Per altra banda, el contacte amb altres projectes té l’objectiu d’establir xarxes de col·laboració amb iniciatives d’arreu i anar elaborant així una agenda d’equipaments, experiències i professionals per tal de compartir valors, programes i generar coneixement col·lectiu.

El Grup Impulsor, format per representants d’entitats i tècnics municipals (com a segona fase del Grup Motor de la primera fase participativa), té com a finalitat continuar aprofundint i definint els programes i el funcionament de l’equipament, amb la voluntat que la UC sigui un procés de coproducció col·lectiva, amb participació municipal i ciutadana.

Amb aquests objectius s’organitzà un viatge de treball a les ciutats de Saragossa i Madrid, per tal de:

  • Conèixer altres equipaments i experiències que treballen en els àmbits i la metodologia de la Unió de Cooperadors i copsar idees a contrastar i incorporar al projecte.
  • Enfortir el Grup impulsor i propiciar un aprenentatge col·lectiu per tal de coproduir i desenvolupar els programes i la metodologia de gestió de la Unió de Cooperadors.
  • Difondre el projecte de la Unió de Cooperadors i crear xarxa de treball amb les experiències i professionals objecte de la trobada.

La tria d’aquests espais respon a les experiències d’èxit que porten a terme, així com les programacions i temàtiques en relació als àmbits de la UC. En tot els casos es donen tres elements comuns a la UC:

  • un equipament públic o privat, amb diferents modalitats de gestió,
  • una comunitat d’usuaris, entitats i ciutadania,
  • uns programes adreçats a la ciutadania i/o coproduïts amb la ciutadania, en els àmbits de l’economia sostenible, la innovació social, el coneixement, la participació, la cohesió i la inclusió.


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s