Què passarà a la Unió de Cooperadors?

La Unió de Cooperadors serà la seu de diferents projectes (tallers, xerrades, conferències i programes de formació i ocupació) posats en marxa per part de l’Ajuntament de Gavà així com d’altres entitats, tot orientat a la promoció de la innovació i l’economia social i cooperativa. Alguns d’ells seran:

  • La Cooperadora: programa de sis mesos en el que diversos grups presentaran projectes per crear cooperatives o iniciatives similars. La Unió de Cooperadors donarà formació i assessorament a cadascun dels grups, amb l’objectiu comú de fomentar l’emprenedoria col·laborativa.

  • Cicle de trobades Construïm la Unió de Cooperadors, espais de pensament: conferències sobre innovació ciutadana i economia transformadora per compartir coneixement i reforçar els valors de la Unió de Cooperadors.

  • Accions de suport a la creació i desenvolupament de cooperatives i societats laborals i inserció laboral en empreses de l’economia social i cooperativa: activitat realitzada amb la Fundació Futur basada en la cessió d’espais i assessorament a grups o individus que vulguin desenvolupar projectes d’impacte social.

  • Construint Vincles entre entitats de l’economia social i cooperativa: activitat realitzada en col·laboració amb Innobaix basada en connectar diferents entitats que vulguin millorar el seu impacte social gràcies al networking. Es faran activitats en les que les entitats puguin identificar els seus punts en comú.

  • El futur de les associacions es troba en el cooperativisme?: dos tallers organitzats per FAGA (Familiars d’Alzheimer i Altres Demències de Gavà), dirigits a entitats socials interessades en canviar la seva forma jurídica esdevenint en cooperatives.

  • Divulgació dels principis cooperativistes i posada en marxa d’una cooperativa d’estudiants: visites guiades a la cooperativa gavanenca Espai Orgànic on estudiants d’ESO podran conèixer el funcionament i la gestió de la mateixa. Si alguns d’ells estan interessats en iniciar un projecte cooperatiu, rebran l’assessorament i l’acompanyament d’Espai Orgànic.

  • Tallers a joves estudiants sobre la creació de cooperatives com a sortida professional: tallers organitzats per la Cooperativa Delta on joves d’ESO, Batxillerat i FP rebran informació sobre la creació de cooperatives com a sortida professional.

Què són la innovació i l’emprenedoria socials?

Els mons de la innovació i l’emprenedoria provenen de l’àmbit empresarial i econòmic, sovint influïts per una lògica enfocada solament a l’increment del capital monetari. Amb l’afix ‘social’, s’obren noves maneres d’aplicar tècniques per generar idees innovadores i emprendre projectes que, alhora que són sostenibles econòmicament, donen una vital importància a l’impacte social i la millora de la qualitat de vida de la ciutadania.


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s