L’Ajuntament de Gavà i l’empresa Imes3D posen en marxa la fabricació de equips de protecció individual (EPI’s) per impressió 3D

David Mestres, CEO de Imes3D fa l'entrega del 1r lot a la Patricia, membre del Servei d'Atenció Domiciliaria de Gavà
David Mestres, CEO de Imes3D fa l’entrega del 1r lot a la Patricia, membre del Servei d’Atenció Domiciliaria de Gavà

Es fabricaran viseres amb pantalles de protecció facial que es distribuiran on sigui més necessari: centres sanitaris, residències de gent gran, establiments d’alimentació i equips municipals dels serveis d’emergència

En aquests moments tan difícils de lluita contra el Covid-19, l’Ajuntament de Gavà i l’empresa Imes3D han posat en marxa la fabricació d’equips de protecció individual (EPI’s) mitjançant la tècnica d’impressió 3D.

Els models de màscares que es fabricaran són viseres amb pantalles de protecció facial. Aquestes màscares es componen d’una pantalla de
propilè fixada en uns suports impresos en 3D i una goma de fixació al cap. Aquestes mascares es poden esterilitzar i poden ser reutilitzades. Es preveu una fabricació diària d’entre 120 i 200 unitats.

En els pròxims dies es procedirà a repartir aquestes màscares a centres sanitaris, residències de gent gran, establiments d’alimentació i productes bàsics, i entre els equips municipals d’emergència. En el marc del projecte #3Dcovid19, s’està treballant per desenvolupar un segon model de mascara que incorpori un filtre tipus
FFP3. Aquest tipus de filtre no es pot imprimir en 3D i s’estan buscant proveïdors per aconseguir aquests filtres.

Aquesta iniciativa és coherent amb l’esperit col·laboratiu del projecte de la Unió de Cooperadors que, entre altres aspectes, inclou posar a disposició dels usuaris impressió 3D, juntament amb altres serveis, espais i equipaments. La reforma i renovació de l’edifici de la Unió de Cooperadors, situat a la Rambla està actualment en curs, si bé a causa del COVID-19, les obres estan aturades. La data prevista d’acabament era aquest estiu, però les circumstàncies comportaran un retard en la finalització i posada en servei de l’equipament.

https://www.alacarta.cat/js/embed.js

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s