L’Ajuntament de Gavà distribueix 1.400 pantalles de protecció facial durant l’alarma sanitària

La comunitat maker, formada per més de 50 empreses, comerços, centres educatius, entitats i ciutadania en el marc de la Unió de Cooperadors, s’uneix per fabricar equips de protecció contra la COVID-19

Dona apilant mascaretes fetes per la comunitat maker de la Unió de Cooperadors

L’Ajuntament de Gavà ha distribuït des del passat mes de març més de 1.400 viseres amb pantalla de protecció facial. Aquestes han arribat a prop de 150 centres de treball i entitats prestadores de serveis essencials de la ciutat, entre centres sanitaris, residències de gent gran, serveis de primera línia i establiments de productes bàsics de la ciutat, així com als comerços associats a L’Illa de Gavà.

Són viseres que tenen una pantalla de propilè fixada en uns suports impresos en 3D o per injecció, i una goma o cinta de fixació al cap. Es poden esterilitzar i són reutilitzables, allargant la vida útil de les mascaretes sanitàries i complementant les mesures de prevenció habituals.

Aquest material ha estat fabricat per la comunitat maker de Gavà formada per persones que volen donar solucions a les necessitats socials a través de la tecnologia, basant-se amb la filosofia “fes-t’ho tu mateix/a” i el coneixement compartit. L’Ajuntament, per la seva banda, ha aportat maquinària, material i logística per fer-ho possible. També empreses, fundacions i particulars que han fet una donació de 900 pantalles fetes a les seves instal·lacions.

La comunitat continua treballant i actualment ha començat a produir amb impressores 3D una peça salvaorelles, que serveix per subjectar les gomes de la mascareta a la part del darrere del cap i fan més còmode l’ús durant un període llarg de temps.

Per una altra banda, s’ha donat suport a una xarxa ciutadana que ha cosit 2.900 mascaretes i 230 barrets tèxtils, que s’han distribuït entre els Centres d’Atenció Primària de Gavà, personal dels serveis essencials, Cooperativa Agropecuària de Gavà, infants i la societat civil en general.

Totes aquestes iniciatives (a sota, la relació d’empreses, entitats i ciutadania participants) s’emmarquen en la Unió de Cooperadors, un projecte que promou l’emprenedoria col·laborativa, la iniciativa ciutadana i la innovació social i tecnològica per millorar la qualitat de vida a la ciutat. Entre altres serveis, la Unió de Cooperadors preveu oferir l’accés a impressores 3D, amb l’objectiu d’apropar aquesta tècnica a tota la ciutadania. A hores d’ara, continuen els treballs de reforma i renovació de l’edifici de la Unió de Cooperadors, situat a la Rambla, que van aturar-se temporalment a causa de la pandèmia. Es preveu que l’equipament obri les portes aquesta tardor.


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s